Predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský. FOTO: TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Visolajský vyzýva vládu, aby neschválila chystané zmeny týkajúce sa Rázsoch

07.05.2024, 13:07
Autor:
TASRTASR

Šéf lekárskych odborárov Peter Visolajský apeluje na to, aby bol projekt postavený na bratislavských Rázsochách, tak ako bolo plánované.

Lekárske odborové združenie vyzýva premiéra Roberta Fica aj celú vládu, aby neschválili medializované zmeny týkajúce sa výstavby novej národnej univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Šéf lekárskych odborárov Peter Visolajský apeluje na to, aby bol projekt postavený na bratislavských Rázsochách, tak ako bolo plánované. Informoval o tom po utorkovom stretnutí s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Dolinkovou (Hlas-SD) na pôde rezortu.

"Projekt Rázsochy je pripravený, chýba pár základných povolení a o pár mesiacov sa môže začať stavať," podotkol. Skritizoval, že namiesto toho chce ministerka podľa medializovaných informácií zrekonštruovať nemocnicu v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

Podotkol, že už v súčasnosti sa plánuje dostavba Národného ústavu detských chorôb v Bratislave. Nerozumie, prečo by mala vzniknúť detská nemocnica inde. Poukázal tiež na to, že v ružinovskej nemocnici štátu chýbajú pozemky, pravidelne ju zaplavuje, nie sú v nej rozbehnuté žiadne stavebné procesy a je tam tiež problém s dopravou pre sanitky.

Avizovanými zmenami podľa neho ministerka robí všetko preto, aby zabránila výstavbe nemocnice na Rázsochách. Tvrdí, že tak koná v prospech investičnej skupiny Penta, pre ktorú by podľa jeho slov bola výstavba novej nemocnice na Rázsochách prekážkou.

Zároveň podotkol, že Dolinková za šesť mesiacov svojho pôsobenia neurobila nič v prospech pacientov, ale len v prospech oligarchov. Visolajský vyzval premiéra, aby vrátil do zdravotníctva sociálny rozmer namiesto biznisu a aby záujmy oligarchov nahradil záujmami občanov.

01 - Modified: 2024-05-17 10:25:25 - Feat.: - Title: Dolinková čelí kritike pre nemocnicu Rázsochy. Analytik to nevidí tak čierno, chýba mu však štúdia 02 - Modified: 2024-05-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Osud pätnástich detských pohotovostí je spečatený. Len jedno mesto dosiahlo pri rokovaniach čiastočný úspech 03 - Modified: 2024-05-13 14:25:16 - Feat.: - Title: Analytik Zachar: Pri koncovej nemocnici v Bratislave sme teraz pri bode nula. Nápady Dolinkovej sú prekvapivé 04 - Modified: 2024-05-15 08:17:12 - Feat.: - Title: LOZ vyzýva vládu, aby neschválila zmeny týkajúce sa nemocnice Rázsochy 05 - Modified: 2024-04-26 20:14:00 - Feat.: - Title: Dolinková rozhodla, že z Rázsoch bude detská nemocnica, ružinovskú prestavajú. KDH ju chce odvolávať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. máj 2024 12:25